Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESERT BUS

Je li ovo najgora video-igra svih vremena?

Allen Iverson
Foto: Reuters
1/2
13.07.2013.
u 18:18

Zadaća igrača je voziti autobus osam sati po cesti bez zavoja i prometa. Zvuči zanimljivo?

Desert Bus, donedavno neobjavljena video-igra iz 1995. godine u kojoj igrač preuzima ulogu vozača autobusa u pustinjskoj cesti, mogla bi biti najgora igrica svih vremena. Cesta kojom treba voziti potpuno je ravna, nema zavoja, a nema ni prometa - jedini izazov za igrače je to što autobus naginje udesno, pa vozač mora stalno skretati ulijevo kako ne bi izletio s ceste. U slučaju da u tome ne uspije, mora krenuti ispočetka, a put traje osam sati. Pauze nema.

Igru su, kako piše New Yorker, napravili poznati iluzionisti i zabavljači Penn i Teller, zamislivši je kao satiru usmjereno protiv protivnika video-igara.

- Svakih nekoliko godina mediji okrivljuju video-igre za sve loše u društvu. Početkom devedesetih napisao sam članak za New York Times navodeći sva istraživanja koja pokazuju da video-igre nemaju učinka na moral djece - otkrio je Teller, dodajući kako im je cilj bio da na zabavan način odgovore lobiju koji se bori protiv "zala" video-igara i pokažu kako bi izgledala "realistična" igra.

Nije iznenađenje da za Desert Bus nisu mogli pronađi izdavača, a o igri se malo znalo sve do prije nekoliko godina. Sada je pak dostupna za 0,99 dolara za uređaje s operativnim sustavima iOS i Android.

>> Povijest žanra - pucačine iz prvog lica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije